Tyson Fury optužen za doping

FaH

Britansko antidoping tijelo (UKAD) optužilo je svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja za korištenje dopinga,

Kako javlja BBC u četvrtak, UKAD je u objavio da je suspendirao Furyja 24. lipnja kada je on objavio da otkazuje novi meč protiv Ukrajinca Vladimira Klička zbog ozljede. Meč je bio planiran za 9. srpnja, a Fury je kazao da je ozljedu zaradio na treningu.

Međutim, Fury se žalio na suspenziju i ona je ukinuta do saslušanja pred Nacionalnim antidoping panelom (NADP) za što još nije određen datum. Nakon toga je 27-godišnji Fury izjavio da će tužiti UKAD zbog tvrdnji da je koristio zabranjene supstance.

“Sunday Mirror” je 26. lipnja objavio priču prema kojoj su tragovi  zabranjene tvari nandrolona pronađeni u uzorku urina koji je uzet Furyju u veljači prošle godine. On je odbacio tvrdnje i njegovi odvjetnici su tvrdili da su rezultati iz ožujka i svibnja 2015. kontradiktorni.

Osim Furyja, za korištenje dopinga optužen je i njegov rođak također boksač Hughie.

Fury je pobijedio Ukrajinca Klička u studenom prošle godine što mu je donijelo naslove u teškoj kategoriji po verzijama WBA i WBO.

U utorak su Furyjevi odvjetnici objavili da je žalba podnesena.

“Obojica boksača žestoko odbacuju tvrdnje da su uzimali bilo kakav doping. Međutim u zadnjih nekoliko tjedana u medijima su se pojavila curenja i obojica su postala mete kontinuiranog verbalnog zlostavljanja na Twitteru”, kazao je odvjetnik Tysona i Hughiea Furyja Lewis Power.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner