Twitter uvodi glasovne tvitove, bit će moguće ‘cvrkutanje u sobama’

Twitter je dosad na svojoj platformi uveo brojne promjene, a posljednja, koja je u fazi testiranja, mogla bi biti najveća.

Twitter namjerava uvesti glasovne tvitove pa će korisnici umjesto tekstualnog tvitanja moći zaista tvitati-cvrkutati  u audio sobama za razgovore koje se zovu Spaces (prostori). Iako su audio tvitovi još uvijek samo eksperimentalna mogućnost dostupna tek malom broju testnih korisnika, ističu kako žele korisnicima omogućiti da iskuse “intimnost ljudskog glasa”.

“Ljudski glas može podići razinu povezivanja na Twitteru kroz emocije, nijanse i empatiju koja se često izgubi u tekstualnoj formi. Ponekad 280 znakova nije dovoljno, jer glas omogućuje ljudima drugi način da se priključe razgovoru”, objavili su na Twitteru, a prenosi zimo .

Administratori bi trebali imati potpunu kontrolu nad time tko smije, a tko ne smije “cvrkutati u prostoru”. Također, testira se i cijeli niz drugih opcija poput transkripcije uživo, dijeljenja tvitova (i cvrkuta), ali i mogućnost da se pojedince blokira ili prijavi zbog neprimjerenog ponašanja.

Glasovno tvitanje predstavljeno je još polovicom godine, no bila je riječ o mogućnosti da korisnici pridruže audio snimku svom tekstualnom tvitu i bilo je dostupno samo korisnicima iOS uređaja.

Zasad nema informacija kad bi “cvrkutanje” moglo postati dostupno svim korisnicima.

Komentiraj