Twitter je u četvrtak objavio da je od 2015. ukinuo više od milijun računa na kojima se “veličao terorizam”, što je, ocjenjuje, znak da društvena mreža postaje “nepoželjno mjesto” za one koji pozivaju na nasilje.

U svom zadnjem izvješću o transparentnosti koje se završava s 31. prosincem 2017., Twitter navodi da je ukinuo 274.460 računa između srpnja i prosinca 2017. zbog “nasilja povezanog s veličanjem terorizma” i 1,14 milijuna od 1. kolovoza 2015.

“I dalje bilježimo velike pozitivne rezultate višegodišnjeg nastojanja da našu mrežnu stranicu učinimo nepoželjnim mjestom za one koji žele veličati terorizam, zbog čega takva djelatnost sve više nestaje s Twittera”, navodi se u priopćenju te društvene mreže.

Twitter je zadnjih mjeseci pojačao napore radi uklanjanja radikalnih sadržaja i govora mržnje, pod sve većim pritiskom Sjedinjenih Država i Europe, pokušavajući ipak zaštititi slobodu govora na svojoj platformi.

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakHrvatska poražena od Švedske
Sljedeći članakPENTAGON “Američka politika prema Siriji nije se promijenila”
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.