Unsplash/ROBIN WORRALL

Twitterov Centar za transparentnost je sada trajno dostupan

Twitter je omogućio široj javnosti stalnu dostupnost njegovom Centru za transparentnost.

Brojne društvene platforme, servisi, razne internetske stranice te blog i forum platforme izdaju polu ili cjelogodišnje izvještaje o transparentnosti.

Poznata društvena mreža je sada oformila internetsku stranicu na kojoj su objavljeni podaci o korištenju, zabranama, akcijama gašenja profila, prekršajima, povlačenju i traženju objavljenih sadržaja od strane svjetskih vlada.

Većina velikih dionika, koji rade u području interneta čuva i objave, zahtjeve i druge sadržaje, koje su im uputile velike kompanije, političari, organizacije. Izvještaji često sadrže i takve podatke.

Centar za transparentnost zasada uključuje izvještaje i podatke od 1. srpnja do 31. prosinca 2019. godine. Sadržaji iz ove godine još nisu sakupljeni, zbog pandemije koronavirusa, koja je izazvala veliku zbrku i zaustavila brojne gospodarske i ekonomske aktivnost, održavanje događanja.

Tek smo prošli prvu polovinu godine te bi ti sadržaji trebali biti uskoro objavljeni. Objavljena statistika je zanimljiva i dostupna javnosti za vođenje istraživanja i druge namjene. Podaci su predstavljeni na engleskom jeziku, dok ubrzo slijedi prijevod na glavne svjetske jezike.

Komentiraj