Twitter poslušao indijske vlasti, no ne želi ukinuti pravo na slobodu izražavanja

Unsplash/Benjamin Dada

Twitter je nedavno prema odredbi indijskog Ministarstvo elektronike i informacijske tehnologije ukinuo 500 profila, no ne želi ukinuti pravo na slobodu izražavanja novinarima, političarima i aktivistima iz ove azijske zemlje, piše engadget.com.

Poznata društvena mreža ima svoja globalna pravila i ako ne dođe do njihova kršenja, ne može nikome ukinuti ili zabraniti pravo na korištenje vlastitog ili službenog profila.

“Budući da ne vjerujemo da su radnje na koje smo upućeni u skladu s indijskim zakonom i uz naša načela obrane slobode izražavanja, nismo poduzeli nikakve radnje na profilima, koji se tiču novinskih medija, novinara, aktivista i političara. Vjerujemo da bi to bilo kršenje njihovog temeljnog prava na slobodu izražavanja prema indijskom zakonu”, napisano je u objavi za javnost. 

Twitter je više puta reagirao i zabranjivao profile, a u jednom od slučajeva je kompaniji uručena i obavijest o neusklađenosti. Svoju akciju ukidanja profila objasnio je time da su objavljeni sadržaji “poticali na nasilje, zlostavljanje, želju za nanošenjem štete i prijetnji, koji bi mogle izazvati štetu”.

Komentiraj