Twitter postavlja upozorenja na objave s lažnim informacijama o koronavirusu

Screenshot YouTube

 

Twitter poduzima daljnje odlučne mjere oko lažnih informacija o koronavirusu, izvještava engadget.com.

Društvena platforma je nedavno uočila deset sumnjivih profila, koji su imali više od sto tisuća pratitelja. Sadržaji i tekstovi na nekim od profila nisu odgovarali dozvoljenim komentarima.

Promovirani su čudotvorni lijekovi i objavljivane upitne medicinske preporuke, teorije zavjere, dok su neki napisi odbacivali kao nepotrebnu odredbu o socijalnoj udaljenosti. Dva profila su temeljito provjerena, no većina objava je još uvijek aktivna.

Zbog toga Twitter je početi postavljati oznake i upozoravajuće poruke na objave sa “spornim i zavaravajućim informacijama”.

Oznake uključuju poveznicu na pravovaljani Twitter Moments ili vanjsku službenu internetsku stranicu s aktualnim informacijama o pandemiji koronavirusa.

Osim što su na tom poslu angažirani zaposleni, pokrenut je unutrašnji program koji automatski traži i odabire “lažne” pisane sadržaje te ih zatim obilježava.

Društvena mreža je već u ožujku pokrenula akciju provjere lažnih informacija o virusu COVID-19. Odredbe globalne karantene se polako ublažavaju, broj zaraženih u brojnim državama pada i čini se kako će ovakva poduzimanja uskoro biti nepotrebna.

Komentiraj