epa

TWITTER Paul Ryan brzo obrisao svoju objavu

Predsjednik američkog Zastupničkog doma Paul Ryan obrisao je objavu na Twitteru nakon što je javnost ismijala tu izjavu u kojoj je rekao da je povišica od 1,50 dolara jednoj tajnici dokaz uspjeha porezne reforme republikanaca.

“Tajnica u javnoj srednjoj školi u Lancasteru u Pennsylvaniji rekla je da je bila ugodno iznenađena kad je shvatila da joj je plaća narasla za 1,50 dolara tjedno… te da će to više nego pokriti njezino godišnje članstvo u Costcu”, napisao je Ryan na svom Twitter profilu. Costco je američka korporacija koja za kupovinu mješovite robe traži članstvo.

Pristaše demokrata koji su kritizirali prošlogodišnju poreznu reformu tvrdeći da koristi samo iznimno bogatima, brzo su reagirali na Ryanovu izjavu, prikazavši ju kao dokaz da je izgubio dodir s normalnim ljudima.

Ryan je obrisao svoju sramotnu objavu “jer on i republikanci ne žele da znate istinu”, napisala je na svom profilu čelnica demokrata Nancy Pelosi, dodajući da je porezna reforma “poklon korporativnoj Americi i najbogatijih 1 posto, na vaš trošak”,

“On ne želi ni da znate da je od obitelji Koch dobio 500 tisuća dolara”, dodala je Pelosi, referirajući se na prijavljenu donaciju koju je Ryan primio od braće Koch, vlasnika druge najveće privatne tvrke u Sjedinjenim Državama, samo nekoliko dana prije usvajanja reforme.

Ismijavanju su se pridružili i drugi korisnici Twittera.

“Charles, jedan od braće Koch iz Wichite, rekao je da je bio ugodno iznenađen kad je shvatio da mu je plaća narasla 26,923,076 dolara tjedno… i da će to više nego pokriti trošak kupovanja više od nekoliko Paulova Ryana”, napisao je korisnik LOLGOP na toj društvenoj mreži.

Komentiraj