Twitter ima novi alat za bilješke i borbu protiv lažnih informacija

Unsplash/Marten Bjork

Twitter radi na razvoju novog alata za svoju platformu, kako bi korisnici mogli dodavati bilješke u tekstu, a time bi se dodatno smanjili nepotrebni i lažni sadržaji, izvještava engadget.com.

Poznata društvena mreža još uvijek testira mogućnosti alata Birdwatch, koji se želi uvesti još od kolovoza. Tehnički savjetnik Matt Navarra je objavio fotografije opcije prikazane na mobilnom telefonu, no posao još nije gotov.

Birdwatch će nuditi označavanje pisanih sadržaja i dosljednost. Korisnici će moći dodavati bilješke, koje će biti privatne ili javne. Označavanje će nekim korisnicima biti vrlo korisno, a ova aktivnost će biti vidljiva kao ikona u obliku naočala na dnu napisane poruke. 

Novu opciju Birdwatch Notes bi mogli vidjeti i na prikazu bočne trake, gdje će se moći pratiti vlastite aktivnosti.

Osim smanjenja nepotrebnih i lažnih sadržaja, u slučaju da je sadržaj javno objavljen i dana je mogućnost za unošenje bilješki, ova opcija će biti iskoristiva i za nabavu iz mnoštva (crowdsourcing) te bi se ti provjereni sadržaji mogli dalje koristiti.

Najavljuje se kako bi ova opcija mogla biti ograničena i na zatvorene grupe pa bi sadržaji u tom slučaju bili nedostupni drugim korisnicima društvene mreže.

Komentiraj