Tvrtka Xerox (NYSE: XRX) objavila kako je završila odvajanje dijela poslovanja u tvrtku Conduent Incorporated (NYSE: CNDT) čime su stvorene ‘nove’ dvije tvrtke na svjetskoj burzi koje će na tržištu započeti novo poglavlje u tehnologiji digitalnog ispisa.

“Ovo je povijesno vrijeme za Xerox. Uspješni završetak razdvajanja zaoštrit će naš tržišni fokus i odanost našim korisnicima. Uvjeren sam kako će ove promjene donijeti tvrtki Xerox dugoročan uspijeh i povećati vrijednost dionica”, rekao je predsjednik Uprave tvrtke Xerox, Jeff Jacobson.

Članovi upravljačkog tima tvrtke, zaposlenici i kupci proslavili su ovu prekretnicu oglašavanjem zvona na njujorškoj burzi (NYSE), 4. siječnja 2017. godine.

xerox-bell-ringing-nyse-2017

Fokus tvrtke Xerox na rast njezinog globalnog vodstva u tehnologiji digitalnog ispisa i uslugama pomoći će korisnicima da inoviraju načine komuniciranja i povećanja produktivnosti. Financijski model tvrtke i revitalizirana poslovna strategija omogućit će snažno generiranje te ciljane investicije, kao što su outsourcing i riješenja za male i srednje tvrtke.

Xeroxovi dioničari su, prema uvjetima odvajanja, na dan odvajanja, 31. prosinca 2016., primili po jednu Conduent običnu dionicu za svakih pet Xerox običnih dionica koje su imali do kraja radnog dana, 15. prosinca 2016. godine.

xeroxatnyse2017jan4

Komentiraj