Tvrtka Rimac Automobili počinje serijski proizvoditi model C_Two

facebook.com

Iz tvrtke Rimac Automobili su na društvenim mrežama najavili kako kreće serijska proizvodnja njihovog modela C_Two.

“Hodam ovdje i konačno, nakon 10 godina krvi, znoja i suza, vidjeti sve kako se slaže – kakav osjećaj. Predserijska proizvodnja se pojačava i i pripremamo se za proizvodnju automobila za kupce. Skidam kapu za 900 i više ljudi koji daju sve da se ovo ostvari. Svi njihovi potpisi će biti na svakom automobilu i figurativno i doslovno”, napisao je Mate Rimac na Facebooku.

Na društvenim mrežama je otkriveno i da je predserijska faza proizvodnje počela  u prosincu. Ti automobili su bili uključeni i korišteni za razne testove, manja podešavanja, usklađivanja sustava, provjere trajnosti, eksperimentiranje…

Sastavljanje svakog modela C_Two će trajati oko pet tjedana. Više medija je prenijelo vijest kako je nova proizvodna linija podijeljena u pet glavnih zona, a novi procesi u tvornici će omogućiti sastavljanje četiri vozila mjesečno. Mate Rimac ima velike planove za 2021. godinu. Radi se i na nadoknađivanju zaostataka i isporuka automobila, jer je pandemija koronavirusa zaustavila aktivnosti autoindustrije na globalnoj razini, ali je nakon ponovnog “oživljavanja tržišta” dala novi impuls razvoju u području električnih vozila.

Walking arround here and finally, after 10 years of blood, sweat and tears, seeing it all come together – what a…

Objavljuje Mate RimacČetvrtak, 14. siječnja 2021.

Komentiraj