Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević potpisali su u utorak ugovor kojim ta tvrtka postaje donator vukovarske Pučke kuhinje i za njezin rad osigurava 20.000 kuna na mjesec, to jest 240.000 kuna na godinu.

“Vukovar je grad o kojemu moramo misliti i brinuti se cijelu godinu, a ovom novčanom pomoći tvrtka Pevec to i pokazuje. Nedopustivo je da u gradu simbolu naše zemlje ima gladnih i još tužnije da smo država koja obiluje plodnim poljima i prirodnim bogatstvima, a ima stanovnike koji su kruha gladni. Zato je naša društvena odgovornost kao tvrtke itekako velika jer moramo pomagati one koji ne mogu bez naše pomoći”, poručio je predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević.

Rekao je i kako mu je želja da Vukovar postane grad u koji će tvrtka donirati za projekte koji neće zadovoljavati tek osnovne egzistencijalne potrebe.

Gradonačelnik Penava rekao je da je u trenutku pokretanja projekta misao vodilja bila kako nitko u Vukovaru ne smije biti gladan.

“Otvaranjem Pučke kuhinje osigurali smo barem jedan topli obrok na dan za građane zahvaljujući Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije i tvrtki Pevec koja nas prati od samog početka ovog projekta. Oni na ovaj način pomažu i Vukovaru i njegovim građanima, stoga im od srca hvala”, rekao je gradonačelnik Penava.

Pučka kuhinja u Vukovaru otvorena je u srpnju prošle godine i njezinim se uslugama trenutačno koristi 90 osoba od kojih 50 financira Grad Vukovar, a 40 Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Komentiraj