Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tvrtka Jolly prodala autobuse splitskom Prometu, financirani novcem iz EU-a

Tvrtka Jolly Auto Line d.o.o. iz Šibenika dobila je početkom ovog mjeseca natječaj prema kojem moraju isporučiti zglobne autobuse marke Mercedes splitskom Prometu.

“Najkasnije do 15. listopada ove godine Splićani će se voziti u 34 nova niskopodna autobusa javnog prijevoza tvrtke Promet. Rezultat je to procesa javnog nadmetanja Prometa koji je sredinom siječnja potpisao ugovore s tvrtkom Josipa Stojanovića Jolly Autoline d.o.o. iz Šibenika za nabavu 20 zglobnih autobusa marke Mercedes i s tvrtkom Auto Hrvatska prodajno servisni centri d.o.o. iz Hrvatskog Leskovca za nabavu 14 solo autobusa marke MAN.

Vrijednost ugovora je 73,9 milijuna kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

“Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava koji je u 2018. godini potpisan između Prometa d.o.o., Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), za taj je projekt osigurano 74,9 milijuna kuna, odnosno 93,6 milijuna kuna s PDV-om. U tom iznosu EU pokriva 85% iz Kohezijskog fonda, a preostali iznos je iz proračuna Republike Hrvatske”, objavio je HRT Radio Split ranije ovog mjeseca.

Podsjetimo, Josip Stojanović Jolly vlasnik je luksuznog Mercedesa E klase zagrebačkih registarskih oznaka, vrijednog barem 50.000 eura, koji je parkiran u dvorištu kuće ministrice Žalac. To vozilo nije navedeno u njenog imovinskoj kartici.

Ministrica je danas pokušala bjasniti vlasništvo spornog Mercedesa kojeg su novinari uočili u njezinu dvorištu. Žalac je danas izjavila da je Mercedes u vlasništvu njezinih roditelja, koji su ga, kaže, kupili prije dva mjeseca. Potom je rekla da je automobil zapravo u najmu te da će ga njezini roditelji “vjerojatno kupiti”.

Komentiraj