Tvrtka Elektrocentar Petek dobila posao od HEP-a ‘težak’ 9 milijuna kuna

Za gradnju poslovne zgrade u Imotskom, procijenjene vrijednosti 9 milijuna kuna, HEP je odabrao tvrtku Elektrocentar Petek u vlasništvu sina Krešimira Peteka, prvookrivljenog u aferi Janaf, piše u srijedu portal Index.

U oglasniku javne nabave u utorak je objavljena odluka u kojoj je HEP procijenio da je najbolju ponudu na natječaju za izgradnju zgrade u Imotskom imala tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada. U odluci tako stoji da je prihvaćena ponuda Elektrocentra Petek u vrijednosti 7.620.272,87 kuna, odnosno 9.520.232,81 s PDV-om, a potpisao ju je Nikola Šuletić, direktor društva HEP-Operater distribucijskog sustava.

Za ovaj posao javilo se pet ponuditelja – splitski Deltron, zatim Relliance, Fungo i Tehno-Elektro. Uvjete su ispunjavali svi, a presudilo je tko je dao najnižu ponudu. Ponuda Petekove tvrtke bila je za više od 335 tisuća kuna povoljnija od prve sljedeće najpovoljnije.

‘Iz dokumenata zaprimljenih od Ministarstva pravosuđa, Uprave za kazneno pravo, Odjela za kaznene evidencije vidljivo je da niti pravna osoba, niti osobe unutar pravne osobe nisu osuđivane’, navodi se u odluci. Iako je USKOK Peteka osumnjičio u aferi Janaf još nije osuđen, pa je samim time i nekažnjavan.

Petek je, podsjetimo, nedavno izašao iz četveromjesečnog pritvora gdje je završio jer USKOK sumnja da je s 1.9 milijuna kuna podmitio Dragana Kovačevića, razriješenog šefa Janafa.

No, kako je objavio Nacional u novom broju, Dragan Kovačević i njegov branitelj Ivo Farčić zatražili su od USKOK-a da izvrši biološko i daktiloskopsko vještačenje vrećice u kojoj je, prema tvrdnjama Uskoka, poduzetnik Krešo Petek 11. studenoga 2019. u prostorijama koje je koristila Udruga Slavonska ravnica predao Kovačeviću navodno mito u iznosu od 1,9 milijuna kuna.

Međutim, Uskok je odbio taj njihov prijedlog i pismeno priznao da on tu spornu vrećicu uopće ne posjeduje.

Kako je pravni manevar Dragana Kovačevića razotkrio da USKOK nema važan dokaz – vrećicu s Petekovih 1,9 milijuna kuna

Komentiraj