facebook.com

Adacta olakšala posao analize i izvještaja tvrtki Renault Nissan Hrvatska

Tvrtka Adacta olakšala je posao analize i izrade izvještaja unutar tvrtke Renault Nissanu Hrvatska, IT partnerska tvrtka je okončala projekt uvođenja QlikView alata koji će olakšati posao poznatoj automobilskoj kompaniji.

U Renault Nissan Hrvatska prepoznali su QlikView rješenje kao odličan odgovor na izazove s kojima se susreću, kao što su smanjenje vremena koje se troši na repetitivne poslove poput pripreme podataka te generiranja različitih izvještaja na dnevnoj bazi. Osim toga, pomoću QlikView rješenja omogućen je pristup svim povijesnim podacima na centralnom mjestu, koji su pri tome prezentirani svim odjelima unutar kompanije na isti način. Također, korištenjem prilagođenih obrazaca unutar QlikViewa, svojim se načinom rada i izgledom uklopio u globalna rješenja koja Renault Nissan koristi.

Uvođenjem vodećeg rješenja za Data Discovery u tvrtku koja ima više od 25 prodajnih mjesta, QlikView je omogućio brže i standardizirano prikupljanje velikih količina podataka iz različitih izvora te putem naprednih analitičkih mogućnosti i vizualizacija poslovnih rezultata pomaže pri donošenju pravovremenih poslovnih odluka.

„Po našim grubim procjenama, već sada možemo reći da štedimo oko pola čovjeka na ovim repetitivnim poslovima i generiranju izvještaja, jer to danas za nas obavlja QlikView. Iskustvo koje smo dobili od Adacte je vrijedno, posebno savjeti koje smo iskoristili da promijenimo standardan način razmišljanja i tako se maknemo iz našeg okruženja. Mislim da smo u Adacti pronašli partnera koji će nam sa svojim iskustvom pomoći da donosimo kvalitetnije odluke, ne samo na temelju intuicije, već na temelju konkretnih brojki i tako olakšati proces donošenja odluka“, istaknuo je Dario Petrović, IT Direktor – Renault Nissan Adriatic.

Komentiraj