epa

TVRDOGLAVOST Blatter odbacio pozive da odmah napusti FIFA-u

Najveći sponzori Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Coca-Cola Co, McDonald’s, Visa i Budweiser zatražili su od predsjednika krovne svjetske nogometne organizacije Seppa Blattera da odmah odstupi s dužnosti zbog istrage koju je protiv njega pokrenulo švicarskog tužilaštvo.

No, vremešni Švicarac, koji se nalazi na čelu FIFA-e od 1998. godine, preko svog je američkog odvjetnika poručio kako se nema namjeru povući prije veljače sljedeće godine kada će se održati novi izbori za predsjednika FIFA-e.

Švicarske vlasti prošloga tjedna otvorile su kriminalnu istragu protiv Blattera zbog sumnji u korupciju.

 

  • “Svakim danom imidž i reputacija FIFA-e su sve okaljaniji. FIFA-i su potrebne hitne i duboke reforme, a to je moguće postići samo uz istinski neovisan pistup”, objavila je Coca Cola. “Događaji posljednjih tjedana nastavili su narušavati reputaciju FIFA-e, kao i povjerenje javnosti u njezino vodstvo”, stoji u priopćenju McDonald’sa.

 

Blatterov odvjetnik Richard Cullen je u priopćenju za javnost naveo kako njegov klijent smatra kako napuštanje predsjedničke dužnosti u ovom trenutku ne bi bilo u najboljem interesu FIFA-e i ne bi ubrzalo potrebne reforme.

Afera u samom vrhu FIFA-e buknula je krajem svibnja kada je uoči kongresa u Zurichu uhićeno njezinih sedam visokih dužnosnika, a iako je Blatter dobio novi četverogodišnji mandat na mjestu predsjednika, samo nekoliko dana potom je objavio kako podnosi ostavku, te je određeno kako će se novi izbori za predsjednika održati uskoro.

Komentiraj