EPA/PATRICK B. KRAEMER

TVRDILI DA SU OPLJAČKANI Američki olimpijski odbor ispričao se zbog ‘nedopustivog ponašanja’ plivača

Američki olimpijski odbor uputio j službenu ispriku zbog ‘nedopustivog ponašanja’ četvorice američkih plivača, koji su tvrdili da su opljačkani, pod prijetnjom vatrenim oružjem, u Rio de Janeiru. Brazilska je policija ispitala trojicu plivača i objavila kako ‘nisu žrtve zločina kako tvrde’, prenose američki mediji.

Ryan Lochte već je napustio Brazil, Gunnar Bentz i Jack Conger dobili su ‘zeleno svjetlo’ za povratak u SAD, a James Feigen ostaje u Brazilu. Bentz i Conger u četvrtak su pokušali vratiti se u SAD, ali ali policija ih je iz aviona prepratila na ispitivanje.

Lochte je prvotno izjavio kako su sva četvorica opljačkana u taksiju, kada su se vraćala iz kluba, te kako su im pljačkaši prijetili vatrenim oružjem. Ipak, policija u Riju objavila je kako četiri osvajača zlata na Olimpijskim igrama nisu opljačkani.

Šef policije Fernando Veloso rekao je kako je jedan od plivača demolirao WC benzinske postaje, te ponudio platiti za štetu koju je uzrokovao. Amerikanci su platiti štetu i otišli s postaje, nakon što je interveniralo osiguranje. Jedan od čuvara izvukao je pištolj nakon što se jedan od plivača počeo ponašati ‘bezumno’..

Plivači su stalno mijenjali svoje iskaze o tome što se zapravo dogodilo, a upozoreni su da bi u teoriji mogli biti suočeni s optužbama zbog davanja lažnog iskaza i vandalizma. Američki olimpijski odbor objavio je kako je ‘ponašanje sportaša potpuno neprihvatljivo’, te da ne predstavlja vrijednosti američke reprezentacije.

Komentiraj