Tvit Mirele Holy o ‘dotepencima’ podigao prašinu na društvenim mrežama

Nekadašnja ministrica u vladi SDP-a i kandidatkinja Restart koalicije na posljednjim parlamentarnim izborima Mirela Holy komentirala je na društvenoj mreži Twitter cijepljenje preko reda.

“Mi Zagrepčani smo fakat magarci, šutimo ko’ zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u Zagrebu živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućava širenje bolesti je najviša, ali eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto?”, objavila je Holy.

U komentarima objave došlo je do velike rasprave. “Možda zato što su u Zagrebu koncentrirani ‘da se ne baci’ ‘uglednici’ pa je teško pored njih doći na red? A vidim da i iz Rijeke dolaze u ZG da se ne baci”, napisao je jedan korisnik, a Holy odgovorila: “Definitivno… žgadija iz svih dijelova Hrvatske je bila u pravo vrijeme na pravom mjestu. Donedavno su ti isti lamentirali da neće baš brzati s cijepljenjem”.

U komentarima se moglo pročitati da se cijepilo pola Zagreba, samo mi to još ne znamo, a mnogi korisnici kritizirali su izjavu o dotepencima. Među njima je bio i saborski zastupnik Bojan Glavašević. “Mirela, poznajem te i znam da ne misliš loše, ali imaj na umu da je Zagreb grad u kojemu živi četvrtina Hrvatske – i većinom smo ‘dotepenci’. Ne mislim da smo lošiji građani ovoga grada od onih kojima je 5 generacija predaka rođeno tu. Nisu ‘dotepenci’ najveći problem Zagreba”, napisao joj je Bojan Glavašević.

“Žao mi je ako si se pronašao u mojem tvitu. Odnosilo se na one koji su se cijepili preko reda, a među kojima nisu bili samo rođeni Zagrepčani, već i dotepenci. To su činjenice”, odgovorila je Holy.

“Činjenice koje nisu međusobno povezane. A i riječ dotepenec ima svoje jasno mjesto. Korupcija nije problem koji ne postoji među ‘pravim’ Zagrepčanima, nego problem koji postoji u cijeloj RH”, ustrajan je bio Glavašević.

Holy: “Da se ispričam onima koji su se cijepili preko reda?”

Mirela Holy komentirala je svoju objavu za Dnevnik.hr.

“Ja sam bila potpuno jasna. Jučer se cijeli dan izvještavalo o tome kako je cijepljenje počelo u cijeloj Hrvatskoj, a da će Zagreb na red doći tek za tjedan dana. Postavila sam pitanje zašto je Zagreb posljednji, tamo gdje je mogućnost fluktuacije virusa najveća. Mislim da isti kriteriji moraju vrijediti za cijelu Hrvatsku. Ako je stiglo 70.000 doza, onda ih je trebalo ravnomjerno raspodijeliti”, kazala je.

Dodala je da se u Zagrebu nisu cijepili obični ljudi, već su neki išli preko reda – ‘neki Zagrepčani, a neki su se poput Slavka Linića dotepli iz Rijeke’. “Ne znam zašto je to neko krivo shvatio. No obično se ljudi svrbe gdje ih smeta, ali ja nisam napisala ono što su oni isčitali”, rekla je Holy i ponovila kako je mislila da ista pravila trebaju vrijediti za sve.

Bojana Glavaševića, kaže, razumije, ali se tvit nije odnosio na njega, jer je njoj svejedno gdje je rođen. “Nemojte mi reći da je Slavko Linić slučajno došao kod svojeg prijatelja Šostara na kavu. Ja sam s njim bila u dobrim odnosima, ali smatram da je ovo ružan postupak”, rekla je i na pitanje misli li se možda ispričati odgovara: “Kome da se ispričam? Onima koji su se cijepili preko reda?”.

Reakcije na Twitteru su urnebesne

još od ponedjeljka na društvenoj mreži Twitter pojavljuju se komentari i reakcije na tvit bivše minstrice. Donosimo samo neke od njih:

Komentiraj