Tužiteljstvo obijesnom vozaču iz Dubrave zabranilo napuštanje boravišta

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je Bošku Dimitrijeviću (66), koji je u ponedjeljak u Dubravi nakon prometne nesreće bježao Audijem i naletio na osam nepropisno parkiranih vozila, nakon ispitivanja zabranilo napuštanje boravišta i oduzelo putne isprave te vozačku dozvolu.

Dimitrijević je osumnjičen da je audi A5 Ulicom Dubrava vozio znatno brže od dozvoljenih 50 kilometra na sat i to u 14,32 sati, u prometnoj ulici u kojoj je uobičajeno veći broj vozila i pješaka.

Takvom vožnjom Dimitrijević je pristao ugroziti druge sudionike u prometu i prouzročiti imovinsku štetu velikih razmjera, dodaje tužiteljstvo ne otkrivajući identitet.

Tužiteljstvo je preciziralo da je Dimitrijević, vozeći se desnom prometnom trakom na kojoj se nalaze tramvajske tračnice i koja je namijenjena vozilima javnog gradskog prijevoza, uslijed prevelike brzine izgubio kontrolu nad vozilom te sletio desno van kolnika gdje je prednjom desnom stranom naletio na dva vozila koja su tamo bili parkirana.

Potom je, nadodaje tužiteljstvo, njegovo vozilo u zanošenju, rotaciji i prevrtanju naletjelo i na druga tamo parkirana vozila pri čemu je jedno od parkiranih vozila naletjelo i na pješaka koji se kretao po nogostupu.

Dimitrijević, za kojeg tužiteljstvo navodi samo dob, prouzročio je štetu od 600.000 kuna.

Komentiraj