Tušek u nastavku snimke govori o vlastitim ambicijama i Vladi: ”Ima tu sva, kaj bi ih pol odmah prebrisal”

Snimka razgovor a Žarka Tušeka, saborskog zastupnika HDZ-a i vijećnika Viktora Šimunića uzdrmala je u utorak političku javnost. Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković branio je u ponedjeljak svog zastupnika, poručivši da je Tušek napravio ‘grubu političku pogrešku’, te istaknuo da ga je na sastanak namamio Šimunić.

Plenković o Tušeku: “Radari u klijetima ne funkcioniraju baš. Gotovo mi je nevjerojatno da se takvo što dogodilo”

Na nastavku snimke, koju je 24 sata objavio u srijedu, Žarko Tušek iznosi i svoje stavove o sebi i Vladi Andreja Plenkovića. Kaže da ne želi biti župan, nego ili politički tajnik HDZ-a ili ministar ”ako mu se potrefi ministarstvo koje mu paše”.

Tušek je Šimuniću predložio da otvori treću političku opciju u županiji kako bi mogao pomoći HDZ-u da lakše zavlada toj županijom. ”SDP ima svoje birače. HDZ ima svoje, jedino gdje bi ti mogao ući su ovi koji su neopredjeljeni”, govori mu Tušek i nastavlja: “Ne tražim ja da budem bog i batina svemira, nego hoću svojim suportom kroz državne odnose, sa svojim privatnim odnosima koje imam s dijelom Vlade i ministrima, za koje mislim da su stvarno dobri ministri, ima tu i ministara kaj bi ih pol odmah prebrisal, ali s onim koji su dobri frendovi, hoću pomoći ovom kraju. Nemrem pomoći, je** ti pas glavu, kad župan sve koči”.

On smatra da bi županiji bilo puno bolje kad bi na vlasti bio HDZ. Tušek spominje i dogovore koji su mogući ako Šimunić prihvati suradnju te da se u tom slučaju može sjesti ”u tajnosti”.

‘I plakate bumo riješili’: Nezavisni vijećnik iz Oroslavja tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti uoči lokalnih izbora

Komentiraj