TUŠEK O POKUŠAJU PREKIDA DEBATE: “Ne mislim da je to tako bitna tema”

Saborski zastupnik HDZ-a Žarko Tušek u utorak je za N1 komentirao sinoćnju predsjedničku debatu na RTL-u, kao i pokušaj predsjedničine savjetnice da prekine sinoćnju debatu predsjedničkih kandidata.

“Ne mislim da je to tako bitna tema, debata je završena do kraja, svi su pokazali što su imali pokazati, predsjednica je pokazala zašto je predsjednica već pet godina, pokazala je svoju državničku notu, staloženost i smirenost. Milanović, s druge strane, nije pokazao ništa posebno osim nervoze, frustracije i čudnog ponašanja”, rekao je Tušek.

Smatra da je debata predugo trajala, i dodaje da se u nekim segmentima vidjelo da se gubi kompas. “U logističkom smislu sve to skupa nije bilo na najvišoj razini”, rekao je.

Podsjetimo, jutros se oglasila RTL televizija i navela kako je završetak debate zatražila Renata Margaretić Urlić, savjetnica Kolinde Grabar-Kitarović.

Dodali su i da je svjetnica Margaretić Urlić na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera te da je tijekom emisije ušla u režiju i zatražila da se “zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi”.

Na pitanje urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da “dolazi u ime stožera”, izvijestili su s RTL-a nakon medijskih upita i izjava iz oba stožera predsjedničkih kandidata o tome tko je tijekom RTL Duela zatražio preskakanje zadnje tematske cjeline i završetak emisije.

Komentiraj