Turudić večerao s Butkovićem, Ćorićem i Zubakom

Prošlog četvrtka na večeri u poznatom zagrebačkom restoranu Okrugljaku okupilo se zanimljivo društvo. Prema informacijama Nacionala, na večeri su za istim stolom sjedili ministri Oleg Butković i Tomislav Ćorić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić i poznati poduzetnik Pavo Zubak. Do Nacionala je stigla i informacija da su s njima na večeri bili i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i šefica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, što bi bilo pomalo i skandalozno jer se postupak protiv Milana Bandića vodi upravo na sudu kojim predsjeda Turudić. Tu informaciju odmah je demantirao sam Ivan Turudić:

„Zar stvarno mislite da bih se doveo u takvu situaciju da večeram s čovjekom kojem se sudi na mojem sudu? Ne znam samo tko širi takve informacije. S Bandićem i Martinom Bienenfeld nikada ni kavu nisam popio, a kamoli da sam s njima večerao. Čuo sam da je Martina Bienenfeld te večeri u drugoj prostoriji slavila rođendan, ali nisam vidio ni nju ni Milana Bandića.“

Turudić je potvrdio da je večerao s dvojicom ministara i Pavom Zubakom, ali nije otkrio o kojim se temama razgovaralo niti razlog okupljanja tog zanimljivog društva. Šef Županijskog suda bio je proteklih dana u središtu pozornosti kada je otkriveno da ga je policija prijavila zbog prebrze vožnje te da ga je jedan policajac optužio da se nije zaustavio na njihova upozorenja, odnosno da im je bježao. Slučaj je praktički zaključen u ponedjeljak, kada je predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa u priopćenju objavljenom na stranicama Vrhovnog suda obrazložio da Turudić nije prekršio nijedan zakon, kao ni pravila sudačke etikete da se protiv njega neće voditi stegovni postupak.

Više detalja o samoj večeri Nacionalu je otkrio Pavo Zubak, rekavši da nije bila ni po čemu posebna jer se isto društvo često nalazi u Okrugljaku na večeri, a često se druže i u krugu obitelji. Kao i Turudić, Zubak je demantirao informaciju da su s njima u društvu bili Milan Bandić i Martina Bienenfeld.

Komentiraj