TURUDIĆ: “Rimac i ja nismo prijatelji, ako su Maček i ministar pili kavu nije higijenski”

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić u ponedjeljak je izjavio da nije prijatelj Josipe Rimac, komentirajući kavu na kojoj su se našli prije pet godina.

“Poznajemo se, ali nije to bilo ciljano, bili smo u istom prostoru, pozdravili se i to je to”, rekao je Turudić za N1. Smatra kako opće raspoloženje u društvu i percepcija dokazuju da korupcije ima dosta, a najvećim problemom ističe nepravedne kazne.

“Ako netko ukrade 60 milijuna kuna i za to dobije dva puta dobije uvjetno, to je lako loša poruka. Ako netko stekne tisuće kvadratnih metara zemljišta na Mirogoju i bude oslobođen, a čovjek koji je radio za njega dobije uvjetno, nije dobro”, objasnio je i poručio da se sa Zakonom o kazneno postupku ‘debelo kasni’.

Na pitanje o susretu ministra Bošnjakovića i Ratka Mačeka, kaže kako vjeruje ministru da je bilo slučajno.

„A kako biste vi reagirali ako nekoga poznajete, okrenuli bi glavu? Ja ne bi. Ne znam koliko su Maček i ministar proveli zajedno, ja bih samo ako izravno sudim okrenuo glavu. Ovdje se vodi postupak, nema osude pa sjetite se bivšeg ministra Rončevića. Ne znam jesu li pili kavu, ako jesu – nije baš higijenski“, zaključio je.

Kaže kako je u 29 godina, koliko je sudac, svjedočio da se svaki ministar zaklinjao u reformu pravosuđa, ali nijedna nije bila cjelovita i nije bilo snažne političke volje.

Komentiraj