Raste broj poginulih i ozlijeđenih u potresima u Turskoj i Siriji. Trenutno je 2701 osoba poginula, a 13572 je ozlijeđeno

Potres magnitude 7.8 pogodio je u ponedjeljak rano ujutro južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju. Nekoliko sati kasnije, oko 13.30 sati po lokalnom vremenu, zemlju je pogodio novi potres jačine 7.5 po Richteru.

Službeni podaci iz Turske kažu da je ondje poginulo 1651 ljudi, 11119 osobe su ozlijeđene, a srušilo se 2818 zgrada. U Siriji je poginulo 1050 ljudi

Ovo je novi porast broja poginulih koji je sada u Siriji i Turskoj dosegao brojku od 2701 mrtav.

Na društvenim mrežama pojavile su se videosnimke koje pokazuju kako veliki požari izbijaju u zrak u južnoj Turskoj, a ljudi tvrde da je potres izazvao pucanje plinskih cjevovoda i izgaranje bez kontrole.

Turski ministar energetike Fatih Donmez jutros je rekao da je došlo do ozbiljne štete na energetskoj infrastrukturi zemlje, uključujući plinovode u blizini epicentra, ali nije konkretno spomenuo eksplozije.

BBC je potvrdio da se jedan od video snimaka nalazi na periferiji grada Hataya, 170 km (105 milja) jugozapadno od Gaziantepa, gdje se dogodio potres. U videu drvoredi i zgrade odgovaraju satelitskim snimkama doline Amik u blizini Hataya.

Novi potres jačine 7.5 po Richteru pogodio Tursku! Više od 1500 mrtvih, Hrvatska šalje spasioce

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]