Turski premijer rekao da podizanje zidova neće riješiti izbjegličku krizu

EPA/TURKISH PRIME MINISTER PRESS OFFICE

Podizanje zidova neće riješiti izbjegličku krizu, rekao je u subotu turski premijer Binal Yildirim upitan za komentar o ograničanjima ulaska imigranata koje je odredio američki predsjednik Donald Trump, a britanska premijerka Theresa May odbila se o tome očitovati.

“Nećemo riješiti problem izbjeglica podizanjem zidova”, izjavio je Yildirim na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj s britanskom premijerkom Theresom May u Ankari.

On je odgovarao na pitanje o američkoj odluci da tijekom četiri mjeseca obustavi savezni program prihvata izbjeglica iz zemalja u ratu, raznih državljanstava.

Britanska premijerka Theresa May odbila je u subotu osuditi američku odluku o obustavi prihvata izbjeglica i rekla da su Sjedinjene Države odgovorne za svoju politiku o tom pitanju.

“Sjedinjene Države su odgovorne za američku politiku o izbjeglicama. Velika Britanija odgovorna je za britansku politiku o izbjeglicama,” odgovorila je May nakon što joj je nekoliko puta postavljeno to pitanje na konferenciji za novinare u Ankari.

Komentiraj