Turska vlada je u nedjelju objavila kako za bombaške napade koji su se dogodili u Istanbulu sumnjiče kurdske militante.

U subotu navečer u dvije eksplozije ispred stadiona Bešiktaša ‘Vodafone Arena’ poginulo je najmanje 38 osoba, od čega 30 policajaca, a više od 160 osoba je ozlijeđeno. Jednu je eksploziju uzrokovala autobomba, a drugu bombaš samoubojica, javlja BBC.

Zamjenik premijera Numan Kurtulmus kazao je kako prvi rezultati istrage ukazuju da su napad izveli pripadnici Kurdske Radničke Stranke (PKK), koja je i u prošlosti za mete imala policiju i pripadnike sigurnosnih snaga.

Numan je medijima rekao kako je u subotnjem napadu korišteno 300-400 kilograma eksploziva. Dodao je kako sve ukazuje na to da su napad izveli pripadnici PKK-a, ali još niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za napad.

Val napada u Turskoj ove godine izveli su pripadnici PKK-a i Islamske države. Ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu u nedjelju je rekao kako je zbog povezanosti s napadima uhićeno 13 osoba.

U Turskoj je proglašen dan žalosti, a predsjednik recep Tayyip Erdogan kazao je kako se napadom pokušavalo doči do što većeg broja žrtava.

>> PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI U bombaškim napadima u Istanbulu ubijeno 38 osoba, više od 150 ranjeno

Komentiraj