Zrakoplovne kompanije Turske, Libanona i Egipta će od petka obustaviti  leotve u i iz irčakog Kurdistana na zahtjev vlasti Bagdada nakon referenduma o neovisnosti.

Irački premijer Haider al-Abadi je zaprijetio zabranom svih međunarodnih letova u Kurdistan, ukoliko vlasti te autonomne regije odbiju predati kontrolu svojih zračnih luka središnjoj vlasti u Bagdadu.

To upozorenje je izdano nakon spornog referenduma o neovisnosti, organiziranog u ponedjeljak u iračkom Kurdistanu. Središnja vlast u Bagdadu odbacuje  te neobvezujuće izbore koji su završili velikom pobjedom s više od 92 posto glasova za neovisnost.

Od petka u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu turske zrakoplovne kompanije Turkish Airlines, Pegasus i AtlasGlobal neće moći osiguravati letove u i iz Erbila i Souleimaniyeha, navodi se u priopćenju turskog konzulata u Erbilu, glavnog grada iračkog Kurdistana.

Komentiraj

PREKOEpa
Podijeli objavu
Prethodni članakU Varaždinu izložba ‘Miranda – Holokaust Roma’
Sljedeći članakLIGA PRVAKA Pobjeda Rome
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.