Turistička zajednica općine Baška donosi i Outdoor brošuru

facebook.com

U Turističkom informativnom centru i na web stranicama Turističke zajednice općine Baška možete preuzeti novu Outdoor brošuru u kojoj ćete pronaći pregled svih važnih aktivnosti i informacija outdoor ponude u Baški.

Prirodne ljepote Baške nude idealnu scenografiju za različite vrste outdoor aktivnosti, jer se turistička zajednica posljednjih godina trudi iskoristiti puni potencijal za aktivni odmor i život u Baški.

Više od 90 km šetnica, biciklističke rute te povijesne i kulturne lokacije, dale su poticaj za razvijanje događanja i manifestacija koji su postavili Bašku među nezaobilazne destinacije za sve ljubitelje aktivnog i sportskog načina života. Organiziraniji i sigurniji pristup outdoor ponudi realizirali smo kroz Outdoor karte Baška – Punat – Stara Baška, koje nude temeljan pregled šetnica te planinarskih i biciklističkih staza Baške i okolnih područja.

Popularna outdoor karta sada ima i popratnu brošuru, ostvarenu u suradnji s HD Navigatio d.o.o./Adria bike u kojoj možete pronaći sve naše zanimljivosti, prijedloge i informacije kako u potpunosti iskoristiti aktivan odmor. Brošura je dostupna na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Već dugo su u Hrvatskoj prisutna nastojanja proširenja turističke sezone i ponude koja ne uključuje samo sunce i more.

Tijekom posljednjih nekoliko godina u Baški su zaredale inicijative koje posjetiteljima pružaju široki spektar zanimacija i ponude korištenjem prirodnih pogodnosti i geografskog položaja mjesta. Baška se profilirala u outdoor području pa tako gosti gotovo cijele godine mogu uživati u raznim aktivnostima na otvorenom, od pješačenja i penjanja do biciklizma.

Upravo je biciklizam u Bašku doveo najveću MTB stage race utrku u Hrvatskoj od organizatora Adria Bike – 4 Islands MTB stage race, internacionalnu utrku koja svake godine u predsezoni u Bašku dovodi 600-tinjak natjecatelja i njihovu pratnju, puneći hotelske kapacitete i predsezonsku potrošnju. Turistička zajednica općine Baška prepoznala je potencijal ovog eventa te sudjeluje u podršci i promociji od prve godine održavanja. Kako bi učvrstila poziciju u outdoor području i iskoristila svoju komparativnu prednost Baška je domaćin Outdoor festivala koji okuplja entuzijaste i zaljubljenike aktivnog uživanja u prirodi. Ponudom različitog programa trkačkih i biciklističkih utrka u Baški se okuplja velik broj onih koji su prepoznali dobrobiti bijega iz svakodnevice i provođenja vremena na otvorenom te je ovaj festival postao svojevrsna proslava zdravog načina života.

Za uspješno provođenje svih aktivnosti vrlo je bitan kontinuitet i zajednički cilj svih uključenih – upravo iz toga razloga Turistička zajednica općine Baška u ovim projektima sudjeluje s istim provjerenim partnerima pa je tako i najnovija brošura, koja Bašku predstavlja u outdoor svijetu, napravljena u suradnji s Adria Bike organizacijom. Brošura će zasigurno svojim vizualnim izričajem i opisima zainteresirati sve pobornike aktivnog odmora i dovesti još više gostiju u ovo prekrasno podneblje.

Outdoor brošuru možete pogledati na http://www.tz-baska.hr/outdoor/#details-0-0.

Komentiraj