Turistička zajednica grada Vinkovaca ima novi vizualni identitet i slogan

Turistička zajednica grada Vinkovaca, Mia Filipov

Slavonija je najveća hrvatska povijesna regija, koja se ponosno diči brojnim baroknim palačama i crkvama, plodnim ravnicama, autohtonim vinskim podrumima i prekrasnim prirodnim atrakcijama, a jedan od njezinih najdivnijih bisera nesumnjivo su Vinkovci, grad koji svake godine privlači sve veći broj znatiželjnih posjetitelja.

Vinkovci su nedavno predstavili novi vizualni identitet i slogan, izrađen u sklopu turističkog projekta ‘Virtualni i kulturni turizam – ViCTour’. Novi vizualni identitet inspiriran je, između ostaloga, opusom Alberta Kinerta, rođenog Vinkovčanina, jednog od najvećih hrvatskih grafičara i ilustratora. Logotip Turističke zajednice grada Vinkovaca prati smjernice dane brend strategijom, a to je kontinuitet života te kultura života i rada. Zajednički nazivnik su ljudi, upravo kako je vizualnim rješenjem i prikazano.

Vinkovci su sjajan pokazatelj kako se dobro omišljenim pristupom može prometnuti u poželjnu turističku destinaciju. Tako se već sedam godina zaredom, krajem proljeća organizira povijesnu, turističku i edukativnu manifestaciju pod nazivom ‘Rimski dani’, kojom Turistička zajednica grada Vinkovaca, u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci te ostalim partnerima želi predstaviti Vinkovce kroz žive slike Colonie Aurelie Cibalae. Posjetitelji mogu otkriti i doživjeti tajne drevnoga Rima kroz prikaze borbe Barbara i Rimljana, radionice za djecu, rimske igre, igrokaze na latinskom, borbe gladijatora, izložbe grafita, rimski sajam, kovačnice i mnogo toga iz bogatog sadržaja festivala.

Nadaleko najdugovječnija turistička manifestacija grada su ‘Vinkovačke jeseni’. Osnovane su 1966. godine, a nedugo nakon postale su poznati kulturni događaj grada Vinkovaca, Slavonije i kontinentalnog dijela Hrvatske. U prvome planu ovoga festivala su njega narodnih plesova, nošnji i običaja, kako bi se različite tradicionalne vrijednosti iz narodnog života Slavonije očuvali. Održavaju se svake godine simbolično u rujnu, s obzirom da upravo ujesen Slavonci budu najviše nagrađeni za mukotrpan cjelogodišnji rad.

Advent je prošlog vikenda službeno obilježen diljem Hrvatske, pa tako i u Vinkovcima, u kojima je ove godine najveći, najsadržajniji i najljepši do sada. Bogat i raznolik program namijenjen je za sve građane Vinkovaca, ali i mještane susjednih mjesta koji s radošću posjećuju Ledeni Orion i uživaju u svjetlucavim božićnim čarolijama.

Ukoliko još niste, sada je idealno vrijeme da posjetite Vinkovce. Grad, kojeg nazivaju još i europskim Jerihonom, koji u kontinuitetu živi preko 8000 godina, nudi mnogo toga. Od uvijek nasmijanih i srdačnih stanovnika, preko vrhunskih slavonskih specijaliteta do očaravajućih prirodnih ljepota i privlačnih turističkih događanja za sve uzraste.

Komentiraj