Kongresni ured Turističke zajednice Grada Opatije dobitnik je ovogodišnje nagrade Ambasador hrvatskog kongresnog turizma u kategoriji ‘Pojedinci/institucije iz javnog sektora zaslužni za međunarodnu promociju Hrvatske kao kongresno-incentive destinacije u 2016. godini’ koju dodjeljuje Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT).

Peti po redu Forum hrvatske kongresne industrije 2016 održan je u zagrebačkom FORUM Kongresnom centru. Ciljevi ove dodijele nagrade su promicanje kongresnog-incentive turizma u Republici Hrvatskoj, pozicioniranje Hrvatske kao poželjne kongresno-incentive destinacije i poticanje svih sudionika na prijavu Hrvatske kao domaćina u kongresno-incentive industriji.

“Ova nagrada velika je čast, ali i potvrda da su trajne aktivnosti na promociji Grada Opatije kao kongresne destinacije prepoznate i kao promocija Hrvatske na međunarodnom tržištu”, priopćeno je iz TZ Grada Opatije. Na nagradu je ponosan i gradonačelnik Ivo Dujmić.

“Organizatorima kongresnih događanja Opatija nudi sve prednosti velike kongresne destinacije s jedne i neodoljivog šarma intimnog turističkog odredišta s druge strane”, ističe se još u priopćenju. Nakon više od 120 godina od održavanja prvog kongresa, danas se u Opatiji godišnje održava ukupno više od 500 kongresa, seminara, raznih skupova i događaja. Svake godine bilježi se sve veći broj kongresa međunarodnog značaja.

Na Forumu HUPKT-a ove se godine okupilo stotinjak predstavnika kongresno-incentive industrije iz Republike Hrvatske, uz sudjelovanje ministra turizma Gari Cappelli, predstavnika Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Međunarodnog kongresnog udruženja (ICCA), srodnih udruga u turizmu, medija…

bstay1235

Komentiraj