TURISTIČKA GUŽVA Kroz Split će ovaj vikend proći više od 100 tisuća putnika

Ivo Cagalj/PIXSELL

Više od 100 tisuća putnika očekuje se ovoga vikenda u Splitu, 42.000 u zračnoj i 60.000 u trajektnoj luci.

Danas zračna luka očekuje 28.000 putnika, sutra nešto manje, a ukupno u dva dana 42.000. Voditelj Službe prihvata i otpreme splitske zračne luke Resnik Mate Melvan za Hinu je rekao da će danas na pistu sletjeti 110 zrakoplova, sutra 65.

 

  • “Danas ćemo oboriti sve rekorde i mogu reći da smo jedina zračna luka u zemlji u kojoj će u samo jednom danu biti zabilježen toliki promet putnika. Naša zračna luka i dalje bilježi rekorde”, kazao je Melvan.

 

Ništa manje gužve nema ni u trajektnoj luci u kojoj se ovoga vikenda očekuje čak 60.000 putnika. Pojačan promet osjeća se prema Šolti, kaže Jadrolinijin rukovoditelj linija Ante Mrvica, te dodaje da su zbog toga prema tom otoku uveli dodatnu liniju uz šest redovitih. Mrvica je rekao i da imaju veliki pritisak na liniji Split-Vela Luka i to zbog požara koji haraju na jugu zbog čega putnici koriste taj alternativni pravac.

“U luci je trenutna temperatura 34 stupnja u hladu, no to ne ometa putnike. Sve je u pogonu od ranog jutra. Dobro smo se pripremili za sezonu, a pripremni čekamo i sljedeći vikend koji će nam biti udarni zbog dolaska Talijana kojima započinje kolektivni godišnji odmor”, kazao je Mrvica.

Komentiraj