Tuniška policija ispitala obitelj sumnjivca za napad u Berlinu

EPA/Clemens Bilan

Tuniška antiteroristička policija ispitala je u srijedu obitelj Anisa Amrija, glavnog sumnjivca za napad kamionom na božićni sajam u Berlinu, rekao je jedan sigurnosni dužnosnik.

“Antiteroristička postrojba ispitala je obitelj sumnjivca”, rekao je neimenovani dužnosnik.

Njemački tužitelji u srijedu su kazali da je 24-godišnji Tunižanin Amri glavni sumnjivac za napad u kojem je poginulo 12 ljudi, a 48 je ozlijeđeno. Odgovornost je preuzela Islamska država.

Raspisana je nagrada od 100.000 eura za informacije koje bi omogućile njegovo uhićenje.

Amrijevi roditelji žive u gradu Oueslatiji, u središtu zemlje. Izvor je kazao da je Amri bio nekoliko puta uhićen u Tunisu zbog navodnog korištenja droge.

“Nisam imao pojma čime se bavi, baš ništa nisam znao. Zabrinut sam kao i svi drugi”, izjavio je za Bild njegov vrat Walid. Dodao je kako obitelj nema veze s Islamskom državom.

Posljednji se puta s bratom čuo prije dva tjedna preko društvene mreže Favenook. “Kad smo zadnji put pričali, rekao mi je da nije dobio stalno boravište u Njemačkoj, ali da je dobro”, dodao je.

Agencija AFP razgovarala je s drugim bratom osumnjičenog napadača, Abdelkaderom, koji je izjavio da nije mogao vjerovati svojim očima kada je na televiziji vidio lice svog brata. “Ako se dokaže da je kriv, onda zaslužuje kaznu koja bi trebala biti najteža. Poginulo je 12 nedužnih ljudi”, rekao je i dodao da se obitelj Amri potpuno protivi nasilju i teorizmu.

Pobjegao je iz zemlje u Italiju nakon revolucije 2011. kojom je s vlasti srušen dugogodišnji diktator Zine El Abidine Ben Ali. Ondje je proveo tri godine nakon čega je otišao u Njemačku.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional