Tulum u Covid bolnici Dubrava: Harmonikaš spada u pomoćno osoblje, Beroš najavio istragu

Snimka korona partija iz Covid bolnice Dubrava, koju je u petak objavio RTL, izazvala je zgražanje javnosti i struke.

Riječ je o tulumu na kojem su medicinske sestre i pomoćno osoblje plesali, pjevali i pili, ne poštujući epidemiološke mjere. U subotu se o svemu oglasio i ministar zdravstva Vili Beroš, a poznati su novi detalji sa sporne zabave, donosi RTL.

Podsjetimo, pjesme Hanke Paldum razveselile su sudionike korona partyija, koji se održao osmi siječnja u bolnici u Dubravi, u podrumskim prostorijama za rehabilitaciju, blizu Hitne pomoći. Većina djelatnika maske je imala pod bradom, a ne na licu, Grlilo se i plesalo kolo te se pio alkohol, pokazuju snimke.

Događaj je u subotu komentirao ministar Beroš, donosi RTL.

“Ovakvo ponašanje u vrijeme epidemije i napora koji se ulažu u KB Dubrava u liječenje najtežih bolesnika od COVID-a je neprimjereno. Bolnica nije mjesto za ovakve događaje, zdravstveni djelatnici moraju biti uzor u ponašanju i pridržavanju epidemioloških mjera. Ovdje je sve suprotno i zato od ravnatelja bolnice i Upravnog vijeća očekujem da utvrde sve činjenice i na temelju toga odrede mjere prema svim sudionicima ovog događaja”, kazao je Beroš.

Ravnatelj bolnice nije ništa rekao o eventualnim mjerama sankcije. Silvio Bašić, šef upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava, medijima je zahvalio, jer su ukazali na problem. Kaže da se još moraju rasvijetliti sve okolnosti događaja.

“Kako se harmonika mogla naći unutra? To je propust ulaza u zgradu. Drugo pitanje je, jesu li djelatnici tada bili na svom poslu odnosno za vrijeme radnog vremena ili je onaj događaj bio van njihovog radnog vremena. Znači, čitav je niz kompleksnih pitanja. Vjerujte mi, bit će svi rasvijetljeni u detalje jedan po jedan”, rekao je predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić.

Harmonikaš je, doznaje se, zaposlen u bolnici Dubrava kao pomoćno osoblje.

“Ja sam doista stajališta da mi imamo posebnu odgovornost. Moramo svojim primjerom pokazivati drugim ljudima, kako se treba ponašati tijekom epidemije i inače u životu”, poručio je Bašić.

 

Komentiraj