TUKLI SU MI SINA Srbija: Svjetski prvak u dvorani koja nosi njegovo ime udarao sve redom

Autor:

screenshot/X

Milanu Guroviću je u dvorani ‘Milan Gurović’ u kojoj je igrao klub čiji je vlasnik Milan Gurović tijekom aktivnog mirotvornog procesa sprječavanja tuče juniora puknuo film. Pa je i sam počeo udarati


Milan Gurović 2002. u Indianapolisu je sa SR Jugoslavijom postao svjetski prvak, a godinu ranije i prvak Europe.

Danas ima svoj klub, Real Beograd. I dvoranu koja nosi njegovo ime. U kojoj je na juniorskoj utakmici najprije pokušao razdvojiti igrače koji su se tukli, a onda… I sam krenuo udarati

Turnir juniora, finalna faza, Dvorana ‘Milan Gurović‘. Real Beograd vlasnika Milana Gurovića protiv Vizure.

Pobjeda beogradskog Reala 74:73, uobičajeno okupljanje igrača na centru, klasično pozdravljanje, nerijetko i grljenje, odjednom se pretvorilo u opći šakački obračun.

Nije se znalo tko koga tuče, a Milan Gurović nije ni znao da se itko tuče. Čovjek je bio u svlačionici. Možda i pod tušem. Ali kad je buka doprla i do njega…

Gol do pasa, svjetski i europski prvak iz svlačionice je utrčao na parket. Na prvu, kako pokazuje gornja snimka, pokušavajući odguravanjem razdvojiti pobješnjele klince.

Ali Milanu Guroviću je u dvorani ‘Milan Gurović‘ u kojoj je igrao klub čiji je vlasnik Milan Gurović tijekom tog aktivnog mirotvornog procesa očigledno puknuo film.

Je li ga netko udario ili uvrijedio, je li jednostavno i sam izgubio živce jer ga ‘balavci’ ne slušaju, ne znamo. Ali odjednom je od razdvajanja prešao na udaranje.

Ozlijeđenih, kažu nema.

Photo: Bane T. Stojanovic/ATAImages/PIXSELL

Gurović je poslije objašnjavao:

“Što mogu reći, vidim da se polemika digla oko toga što sam bio bez majice, a evo što se dogodilo… Ja sam utakmicu protiv Vizure gledao iz kafića, s prijateljima, kada je igrač moje momčadi pri vodstvu od jednog poena za nas promašio oba slobodna, iznervirao sam se, pokidao majicu i bacio je na pod. Uglavnom, dobijemo mi pola koša razlike i gore u kafiću krenemo se radovati, jer smo dobili velikog protivnika protiv kojeg utakmice u posljednje vrijeme važe za pravi derbi. Moram priznati da ne bi bilo nezasluženo i da su oni pobijedili, bila je to vrhuska juniorska košarkaška utakmica – pričao je Gurović za Republiku.

“Poslije toga vidim da se djeca tuku dolje na parketu, u žaru borbe ili što već. Svi znamo da je kod klinaca emocija jako izražena u takvim trenucima. E, onda sam se sjurio dolje da ih razdvojim, kao što se i vidi na snimci. Ali, u trenutku vidim da čovjek stavlja kragnu mom sinu, hrvački zahvat rukama oko vrata. Morao sam reagirati! Razdvojio sam Vukmana od tog čovjeka i stjerao ga u kut. Sad se diže frka jer je Milan Gurović u pitanju, ne znam, valjda sam im zanimljiv. Dogodilo se to što se dogodilo i gotovo. Neću reći tko je čovek koji je davio mog sina, nisam tužibaba ni cinkaroš. Bilo kako bilo, stvari se trebaju smiriti. Imamo korektne odnose s Vizurom i želimo da se tenizije prekinu, nikome to nije potrebno”, rekao je Gurović.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.