TUČNJAVA U PARLAMENTU! Zastupnik završio u bolnici: Primio sam dosta udaraca…

Autor:

Il deputato del Movimento 5 Stelle Leonardo Donno tenta di consegnare un cartello con la scritta “Basta armi” al ministro della Difesa Guido Crosetto durante il Question time alla Camera dei deputati a Roma, Mercoledì, 29 Maggio 2024 ()

Deputies of the Five Star Movement protest against the sending of weapons to Ukraine during the Question time in the Chamber of deputies in Rome, Wednesday, May 29, 2024 (),Image: 877394368, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Roberto Monaldo / LaPresse / Profimedia

Roberto Monaldo / LaPresse / Profimedia

Oporbeni zastupnik morao je u srijedu u kolicima biti izveden iz talijanskog parlamenta nakon svađe i tuče tijekom rasprave o većoj autonomiji regija.

Leonarda Donna iz populističkog Pokreta pet zvijezda odgurivali su i na pod oborili drugi zastupnici u kaotičnim scenama u donjem domu parlamenta, izvijestili su talijanski meidji.

Rasprava se vodila o zakonu o tzv. diferenciranoj autonomiji regija koji je predložila desna vlada premijerke Giorgije Meloni. Zakon daje regijama veće ovlasti, čemu se oporba protivi.

Kada se o tome prije mjesec dana raspravljalo u senatu, bilo je verbalnih okršaja među zastupnicima. No, sad su oporbeni parlamentarci iz zastupničkog doma vijorili talijanskim zastavama i zapjevali himnu.

Kada je Donno pokušao dati zastavu ministru regionalne uprave, nekoliko zastupnika pohitalo je prema njemu i počelo je naguravanje, pokazuju video snimke.

Ostalo je nejasno je li Donno pao sam ili od udaraca, a predsjednik doma je prekinuo sjednicu i najavio da će o eventualnim mjerama odlučiti kada pregleda snimke.

Govoreći za televiziju La7, Donno je rekao da je u bolnici i da čeka da ga pregledaju liječnici nakon što je “primio dosta udaraca“.

“Ne mogu vjerovati da se tako nešto dogodilo u zastupničkom domu. Još uvijek ne vjerujem”, rekao je Donno.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.