TUCAK NAKON PORAZA: “Ne možeš nikoga pobijediti s ovakvim napadom”

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak napkon jutrošnjeg poraza od Španjolaca u polufinalu Svjetskog prvenstva, očekivano, nije bio zadovoljan.

“Teško je bilo što reći, osim da smo potpuno zasluženo izgubili. Apsolutno ništa u napadu nije funkcioniralo, ne znam čemu toliki strah i respekt. Ne želim omalovažiti španjolskog golmana, ali toliki strah, čak iz izrađenih akcija tako loše šutirati. Možda je bio loš dan jer je obrana bila fenomenalna, no s ovakvim napadom ne bi dobili ni Paragvaj. Ništa, treba to zaboraviti, to je sport, to je život, teško je i uvijek pobjeđivati”, kazao je nakon susreta Tucak.

Naglasio je kako treba biti iskren i priznati da su praktički zabili samo dva gola, a pgoci na kraju, dodaje, plod su nekakvog forsiranja. “Sve smo pucali nešto čudno, ravno u golmana. Ne znam što bih mogao pametno reći, treba mi vremena da sve analiziramo i prodiskutiramo. Obrana je bila odlična, od tih njihovih šest golova dva su od ruke ušla. No napad nije funkcionirao, ne možeš nikoga s ovakvim napadom pobijediti”, istaknuo je.

“Treba završiti na najbolji način, uzeti medalju, uzeti broncu. Imat ćemo sigurno reakciju, nije nam lako, živjeli smo za ovu utakmicu, ali sve je otišlo naopako. Pod dojmom sam i trebat će mi malo vremena da dođem sebi”, zaključio je Tucak za kamere HRT-a.

Komentiraj