EPA/BALAZS CZAGANY

TUCAK “Mi smo ovdje došli po zlato, dosta mi je srebra više”

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon polufinalne pobjede protiv Srbije bio je zadovoljan, ali izostalo je veliko slavlje jer, kaže, cilj je zlato.

“Imao sam vjeru u ovu ekipu da može puno, to se temelji na radu i zajedništvu. Došao je dan da ih skinemo, počeo je novi olimpijski ciklus i nadam se da ćemo sad okrenuti stvari u našu korist. Srbija je fantastična ekipa, no završen je taj čin a mi smo ovdje došli po zlato, dosta mi je srebra više”, izjavio je Tucak nakon utakmice.

Luka Lončar je istaknuo kako je Hrvatska u polufinalu još jednom pokazala veliko zajedništvo, koje ih krasi na cijelom turniru i zasluženo slavila protiv Srbije. “Vidjelo se da je to jedan viši nivo vaterpola nego dosad. Samo me bilo strah da ne padnemo kao u zadnja dva-tri susreta, ovaj put držali smo se do kraja blizu i onda smo iskoristili našu šansu”, kazao je Lončar.

Maro Joković nagasio je kako je ovo bila velika pobjeda. “Bila je to stvarno neizvjesna utakmica, fizički naporna. Unatoč dosta primljenih golova, mislim da smo stvarno bili mirni, to pokušavamo cijeli ovaj turnir. Sretan sam, ali ne smijemo se previše uzbuđivati, ovo je samo jedna korak prema onome što svi priželjkujemo”, kazao je.

U finalu će Hrvatska igrati protiv domaćina Mađarske, a Tucak kaže da će na njima biti veći pritisak. “Mislim da smo mi kvalitetnija ekipa, pripremit ćemo se fantastično i idemo po zlato ovaj put”, najavio je izbornik Tucak.

Komentiraj