Trut o kućicama na glavnom zagrebačkom Trgu: “Ne mogu raditi”

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u subotu su osvanule kućice zagrebačkih obrtnika, unatoč odluci Stožera da su svi sajmovi, pa tako i Advent, zabranjeni.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić novinarima je rekao da je on izdao dozvole prije tri dana i da se time ne krše mjere. “Valjda moj potpis nešto vrijedi”, rekao je Bandić.

Taj je potez u Dnevniku HRT-a komentirao pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut. Kazao je da kućice – ne mogu raditi.

Dodao je i da su inspektori Državnog inspektorata, policijski službenici i pripadnici postrojbe civilne zaštite obavili veliki broj nadzora.

Istaknuo je kako su postrojbe civilne zaštite obavile 1649 nadzora u dvadesetak sati. Trut je naglasio kako je kod 75 pravnih osoba uočeno nepravilnost, te je 36 nepravilnosti uklonjeno na licu mjesta. Istaknuo su za 39 nepravilnosti napravljene bilješke koje su upućene prema inspektorima civilne zaštite koji će pisati prijave.

Trut je dodao kako su inspektori civilne zaštite, policija i inspektori Državnog inspektorata su napravili 1059 nadzora, gdje su spoznali 54 nepravilnosti, te je izrečeno 36 usmenih upozorenja, a izdano je 39 prekršajnih prijava te jedna kaznena prijava.

Komentiraj