Trut: “Nismo razmišljali o uvođenju zabrane točenja alkohola u klubovima i barovima”

Sutra će Nacionalni stožer održati radni sastanak s ugostiteljima povodom usklađivanja epidemioloških mjera vezanih uz ugostiteljstvo, a ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut naglasio je kako na dnevnom redu neće biti govora o zabrani točenja alkohola u ugostiteljskim objektima, niti se po njegovim riječima, o tome ikad razmišljalo.

“Nacionalni stožer nikada nije raspravljao o mogućoj zabrani točenja alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima. Iako neki epidemiolozi pozdravljaju takvu mjeru, mi o tome ne razmišljamo”, rekao je Trut u razgovoru za RTL Danas.

Trut je naglasio kako od sutrašnjeg sastanka očekuje dijalog s ugostiteljima, kako bi našli zajedničko rješenje kojim bi zaštitili zdravlje građana, ali i cijelu industriju ugostiteljstva.

Inspektori Civilne zaštite na terenu

Naglasio je da tijekom rujna mejseca izvršeno je 8200 nadzora poslovnih subjekata, nađeno je 974 nepravilnosti koji uklonjeni na licu mjesta, u 743 kluba izvršeni nadzori, izdali su 544 usmene opomene i dvije pisane i izdana su tri  preksršajna novčana naloga.

 

 

 

Komentiraj