Trut: “Nije napravljena niti jedna pogreška, broj zaraženih povezan s godišnjim”

Hrvatska je danas opet zabilježila rekordan broj novoobljelih od koronavirusa. U 24 sata potvrđeno je 306 novih slučajeva. Zbog porasta broja oboljelih, koji je posljednjih dana sve veći, najavljene su nove, strožije mjere za dijelove zemlje, a cjelokupnu situaciju komentirao je ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut koji je naglasio kako po svima analizama nije napravljena niti jedna pogreška.

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut za Dnevnik Nove TV je naglasio da prema njegovim podacima, veliki broj novooboljelih nije povezan s proslavom blagdana Velike Gospe, već s godišnjim odmorima i obiteljskim okupljanima.

Dovoljan broj inspektora

”Inspektora mislim da ima dovoljno. Takve aktivnosti nadziru i komunalni redari i djelatnici civilne zaštite. Mislim da u tom smislu ne treba povećavati broj inspektora nego djelovati na građane da se drže mjera”, rekao je Trut.

Otkrio je i da je od 120 inspekcijskih pregleda na području Splitsko-dalmatinske županije utvrđeno 44 prekršaja, a većina ih se odnosila na ne održavanje socijalne distance u ugostiteljskim obrtima.

Ne očekuje probleme s početkom nastave

”Brojke bi do početka nastave mogle i pasti”, poručio je. Dodaje da zasad nema novih mjera koje bi se odnosile na granice i istaknuo da granični promet između Srbije i Hrvatske protječe bez ikakvih problema”, poručio je Trut.

Nije bilo pogrešaka

”Po svim našim analizama greške nema. Netko bi možda rekao da bi drugačije trebalo, a netko da bi trebalo na neki sasvim treći način. Ali mislim da je Nacinalni stožer vodio u dobrom pravcu. Vidimo i po samom broju turista koji je pokazatelj da smo dobro radili u prvom dijelu”, smatra ravnatelj Civilne zaštite.

Komentiraj