Trut: “Nije bilo većih šteta od posljednjeg potresa”

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut izvijestio je u četvrtak da sinoćnji potres magnitude 5 po Richteru na petrinjskom području nije prouzročio veće štete.

“Sreća da je bilo kiše i hladnije, pa su se povukle snage koje inače rade po zgradama tako da nije bilo većih problema, a građanstvo je u velikoj mjeri u objektima koji ipak imaju malo veću otpornost pa nije bilo šteta i ozljeda”, izjavio je Trut.

Gostujući u emisiji ‘Hrvatski radio za Banovinu’ kazao je kako su statičari po mobilizacijskom pozivu Ravnateljstva civilne zaštite, u suradnji s građevinskim inženjerima, procijenili da sinoćnji potres nije prouzročio veće štete. Stoga statičari neće morati ponovno procjenjivati štete na objektima koje su ranije procijenili, a pred njima je procjena preko 25 tisuća objekata.

Dodao je da će se tijekom dana kuhinja namijenjena stradalnicima u Petrinji premjestiti na novu lokaciju.

Istaknuo je da je najviše vatrogasnih intervencija u operativnim zonama Sisak, Petrinja i Glina, a krenulo se paralelno s izviđanjem terena i reagiranjem po dojavama vezano za sanaciju i žurnu evakuaciju ljudi. Pohvalio je električare i stručnjake za vodoopskrbu koji su “odradili veliki posao”, pa je trenutno bez električne energije samo jedno selo, ali je spojeno na agregate.

Komentiraj