Trumpova savjetnica priznala da je bila žrtva spolne agresije

EPA/DAN ANDERSON

U intervjuu za CNN u kojem je stala u obranu Bretta Kavanaugha, kandidata Donalda Trumpa za Vrhovni sud bez dokaza optuženog za pokušaj silovanja, Kellyanne Conway, bliska savjetnica američkog predsjednika, kazala je u nedjelju da je i sama bila žrtva spolne agresije.

Na pitanje novinara, bivša direktorica Trumpove kampanje kazala je kako smatra da ne bi trebalo politizirati takve afere.

“Imam puno razumijevanja za žrtve spolne agresije, spolnog uznemiravanja i silovanja”, kazala je, dodajući, nakon trenutka tišine: “Ja sam žrtva spolne agresije”.

“Ne očekujem da sudac Kavanaugh (…) ili bilo tko drugi bude odgovoran za to. Treba biti odgovoran za vlastito ponašanje”, kazala je.

Novinar CNN-a Jake Tapper bio je vidljivo iznenađen. “Jako mi je žao zbog boli koju ste morali pretrpjeti”, rekao je.

Conway se često pojavljuje u medijima i jedna je od najpoznatijih osoba u Trumpovoj administraciji. U dobrim je odnosima s medijima, za razliku od mnogih drugih članova administracije.

Više od 20 milijuna ljudi u SAD-u pratilo je u četvrtak saslušanje u Senatu Bretta Kavanaugha i njegove navodne žrtve, Christine Blasey Ford. Ona ga optužuje za pokušaj silovanja na zabavi 1982., dok su bili adolescenti. Sudac optužbe odbacuje, a slučaj je izazvao burnu političku raspravu između demokrata i republikanaca.

Komentiraj