Trumpova administracija razmatrala vojni udar u Venezueli

John Moore/Getty Images

Dužnosnici Trumpove administracije susreli su se potajno s pobunjenim časnicima venezuelske vojske zbog razgovora o svrgavanju predsjednika Nicolasa Madura, ali su na kraju odlučili odustati od toga, piše u subotu New York Times.

Američki predsjednik Donald Trump oštro osuđuje već nekoliko mjeseci autoritarni režim Madura, sve izoliranijeg na kontinentu i suočenog s teškom gospodarskom krizom koja je dovela do masovnog egzodusa Venezuelaca prema susjednim zemljama.

New York Times, koji se oslanja na neimenovane američke dužnosnike i bivšeg venezuelskog vojnog dužnosnika koji je sudjelovao u raspravama, tvrdi da je do tih razgovora došlo tijekom protekle godine, ne navodeći više detalja.

“Osuđujemo pred svijetom planove o intervenciji i podršku vojnim zavjerama vlade SAD-a protiv Venezuele. U samim američkim medijima novi dokazi su otkriveni”, reagirao je na Twitteru venezuelski ministar vanjskih poslova Jorge Arreaza.

Komentirajući informaciju Timesa, Garrett Marquis, glasnogovornik Američkog vijeća za nacionalnu sigurnost, kazao je da “političko rješenje oko mirnog i urednog povratka demokraciji u Venezueli ostaje za SAD nepromijenjeno”.

Komentiraj