EPA/DAVID MAXWELL

Trumpov odvjetnik traži 20 milijuna dolara odštete od Stormy Daniels

Odvjetnička tvrtka koja zastupa američkog predsjednika Donalda Trumpa i tvrtku koja je platila porno glumici Stormy Daniels 130.000 dolara za šutnju o navodnoj aferi s Trumpom, zatražila je sudskim putem od nje najmanje 20 milijuna dolara odštete zbog višekratnog kršenja tajnog sporazuma.

U podnesku sudu, Blakely Law Group također je zatražila da parnica koju je pokrenula Daniels u svrhu poništenja sporazuma bude prebačena s okružnog na savezni okružni sud.

Brent Blakely, koji je pokrenuo postupak u ime Trumpa i tvrtke Essential Consultants LLC, nije želio komentirati taj slučaj.

Daniels, čije je pravo ime Stephanie Clifford, digla je tužbu u Los Angelesu tvrdeći da sporazum nije valjan te da ona može javno govoriti o svojem odnosu s Trumpom. Ustvrdila je da on nikad nije potpisao tajni ugovor koji je obavezuje na šutnju o “intimnoj” vezi između njih dvoje, koja je počela 2006. i trajala nekoliko mjeseci, i traži poništenje sporazuma.

Trumpov odvjetnik Michael Cohen, koji je potpisao taj ugovor, rekao je da je 2016. godine, kada je Trump izabran, svojim novcem platio Daniels 130.000 američkih dolara. Također je izjavio da ni Trumpova organizacija niti njegova kampanja nisu sudjelovali u toj transakciji, premda javno nije rekao za što je taj novac.

U tužbi koju je podigla Daniels kaže da se u tajnom sporazumu navodi da svota od 130.000 dolara treba biti uplaćena na tajni račun ondašnjeg glumičina odvjetnika. Zauzvrat, ona ne smije otkriti ni jednu povjerljivu informaciju o Trumpu. U tužbi se navodi da je Cohen nastojao ušutkati Daniels ne bi li zaštitio Trumpa te da se to i dalje nastavlja nesmanjenim intenzitetom.

Njezin odvjetnik Michael Avenatti izjavio je da se nastavlja “buling” od strane predsjednika i Cohena.

“Sada pokušavaju maknuti ovaj slučaj kako bi povećali svoje izglede da se stvar riješi u privatnoj arbitraži iza zatvorenih vrata, bez znanja i ispitivanja javnosti”.

“Jednostavno rečeno – oni žele sakriti istinu od američkog naroda. Mi ćemo se tome suprotstaviti”, kazao je.

Komentiraj