EPA

Trumpov i Putinov telefonski razgovor očekuje se u subotu

Ruski predsjednik Vladimir Putin i američki predsjednik Donald Trump trebali bi u subotu telefonski razgovarati, objavio je Kremlj u petak, a to je prvi razgovor dvojice čelnika otkad je Trump preuzeo dužnost.

Telefonski razgovor bit će ključni prvi korak prema onome za što se Kremlj i Bijela kuća nadaju da će biti zatopljavanje odnosa koji su bili opterećeni za vrijeme prijašnje američke administracije.

Njihov razgovor također će biti tema pomne analize Trumpovih kritičara pošto su američke obavještajne agencije optužile ruske sigurnosne službe  da pokušavaju utjecati na američke predsjedničke izbore u Trumpovu korist.

Na pitanje ruskih novinskih agencija hoće li do telefonskog razgovora doći  u subotu, Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov odgovorio je :”Da”, no nije dao nikakve detalje.

Za vrijeme američke izborne kampanje Trump je u više navrata pozitivno govorio o Putinu na što je ruski predsjednik uzvratio pohvalama. Rekli su kako se nadaju da bi mogli obnoviti odnose.

Trump je najavio mogućnost ponovnog razmatranja sankcija nametnutih Rusiji nakon što je Moskva pripojila ukrajinski poluotok Krim 2014. te pomogla separatističkim pobunjenicima koji se bore protiv vladinih snaga na istoku Ukrajine.

Komentiraj