Trump započeo izbornu kampanju za 2020.

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Kampanja za ponovni izbor američkog predsjednika Donalda Trumpa u nedjelju je objavila svoju prvu televizijsku reklamu, spot od 30 sekundi koji napada demokrate i hvali poteze američkog čelnika u njegovih prvih sedam mjeseci na dužnosti.

Objava te reklame dolazi u vrijeme žestokih kritika Trumpa zbog njegove reakcije na nasilne događaje u Charlottesvilleu gdje je skup bijelih suprematista završio smrću jedne osobe nakon što se automobil zabio u skupinu protuprosvjednika.

Govoreći u subotu sa svog golf igrališta u Bedminsteru u saveznoj državi New Jersey, Trump nije htio nazvati prosvjednike “bijelim suprematistima”, te je umjesto toga kritizirao skupine “na mnogim stranama”. Čak su i članovi njegove stranke istaknuli da nije dovoljno osudio one koji stoje iza tih nasilnih događaja.

Nova reklama koristi iste videosnimke, fotografije i stil slova kao i ona koju je ranije ove godine objavila skupina America First Policies, grupa koja smije u tajnosti prikupljati i trošiti neograničene svote novca. Trumpova kampanja i America First Policies zakonski ne smiju surađivati.

Trump je najavio da će se kandidirati na idućim izborima prvi dan nakon što je stupio na dužnost, što je neuobičajen potez koji mu je omogućio da započne s kampanjom puno prije izbora u studenom 2020. godine. Povijesno gledano, predsjednici su čekali do dvije godine kako bi se službeno prijavili za iduće izbore.

Trumpova kampanja nije odgovorila na upite o tome koliko je novaca potrošila za reklamu, gdje se ona prekazuje i zašto je objavljena upravo ovaj vikend. U njoj se govori kako Trump stvara poslove i da su se od njegovog imenovanja poboljšali burzovni pokazatelji.

“Predsjednikovi neprijatelji ne žele da on uspije, no Amerikanci govore da se ‘predsjedniku Trumpu dopusti da radi svoj posao'”, tvrdi se u promidžbenoj poruci.

Komentiraj