Američki predsjednik Donald Trump zadovoljan je što je bivši direktor FBI-ja James Comey u pisanoj izjavi, koju je objavio senatski obavještajni odbor, potvrdio da Trump nije bio pod istragom kad su u pitanju izvidi u vezi navodnog ruskog uplitanja u američke predsjedničke izbore, priopćio je u srijedu Trumpov odvjetnik.

“Predsjednik SAD-a je zadovoljan da je gospodin Comey napokon javno potvrdio da predsjednik nije bio pod istragom ni u kojoj istrazi u vezi s Rusijom. Zbog toga predsjednik smatra da ga to u potpunosti oslobađa bilo kakve sumnje”, priopćio je Trumpov odvjetnik Marc Kasowitz.

James Comey, bivši ravnatelj FBI-a, potvrdio je u pisanoj izjavi u Kongresu objavljenoj u srijedu, da je Donald Trump tražio od njega da prekine istragu o povezanosti Michaela Flynna s Rusijom.

Michael Flynn, Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost, podnio je u veljači ostavku nakon samo četiri dana na dužnosti pošto su mediji otkrili njegove neprilične kontakte s Rusijom u vrijeme dok je na vlasti još bio Barack Obama.

Comey je u pisanoj izjavi ujedno potvrdio i da predsjednik Trump nije bio predmet istrage kad su u pitanju izvidi u vezi navodnog ruskog uplitanja u američke predsjedničke izbore.

Comey, kojeg je predsjednik Trump razriješio dužnosti 9. svibnja, u četvrtak bi trebao dati iskaz na javnom saslušanju u Kongresu.

Komentiraj