EPA/SHAWN THEW

Trump vrijeme do susreta s Putinom krati igrajući golf u Škotskoj

Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je igrao golf na svom imanju Turnberry u Škotskoj, posljednjeg dana posjeta Velikoj Britaniji.

Trump bi u nedjelju trebao otputovati iz Britanije nakon četverodnevnog posjeta tijekom kojeg se svakodnevno suočavao s prosvjedima.

Deseci tisuća prosvjednika sudjelovali su u demonstracijama širom Britanije u petak, dok je Trump održavao razgovore s premijerkom Theresom May i susreo se s kraljicom Elizabetom II. u dvorcu Windsor.

U  ponedjeljak bi se u Helsinkiju trebao susresti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

U intervjuu koji je dao tijekom posjeta Velikoj Britaniji a koji bi se trebao emitirati u ponedjeljak, Trump je pozdravio snagu Twittera za koji smatra da će mu pomoći u borbi protiv lažnih vijesti i povezati ga s desecima milijuna pratitelja.

“Mogu se boriti protiv lažnih vijesti jer imam tako puno pratitelja”, rekao je u intervjuu, o kojem u članku za Daily Mail piše voditelj Piers Morgan.

Morgan mu je rekao da je “najvještiji” korisnik Twittera na svijetu, a američki mu je predsjednik pojasnio da ponekad tvita sam a ponekad kaže svojim pomoćnicima koju točno izjavu prenijeti.

I često to za kratko vrijeme postane “prijelomna vijest”, kaže Trump.

Trump je za CNN rekao da širi lažne vijesti te je stoga odbio pitanje te televizijske kuće na press konferenciji s britanskom premijerkom u petak.

“Ne odgovoram na pitanja CNN-a. CNN su lažne vijesti”, rekao je Trump u intervjuu.

Kritizirao je i pitanje o svom sutrašnjem susretu s Putinom koje mu je postavio NBC, rekavši da je ta televizija vjerojatno i gora od CNN-a.

Odgovarajući u intervjuu na pitanje jesu li on i Putin prijatelji ili neprijatelji, odgovorio je da je to prerano reći, ali da su zasad rivali.

Komentiraj