EPA/MICHAEL REYNOLDS

TRUMP TRAŽI GLASOVE AFROAMERIKANACA “Što imate izgubiti?”

Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump direktno je pozvao afroameričke glsače da na predsjedničkim izborima svoj glas daju njemu, poručujući im: “Što imate izgubiti?”, prenose američki mediji.

Na njegovom skupu u Michiganu okupilo se gotovo samo bjelačko mnoštvo, a Trump im je pričao kako crnci ‘žive u siromaštvu’ te kako njihove škole ne valjaju. Obećao je Afroamerikancima da će djelovati tamo gdje Demokrati nisu uspjeli. “Ako nastavite glasati za iste ljude, dobit ćete apsolutno iste rezultate”, rekao je Trump.

Dodao je i kako bi njegova protukadidatkinja, Hillary Clinton, radije dala posao izbjeglicama nego nezaposlenim mladim Afroamerikandcima, koji su, prema njegovim riječima, postali ‘izbjeglice u vlastitoj zemlji’. Predvidio je i da će, ako se kandidira za drugi mandat 2020. godine, dobiti 95% glasova Afroamerikanaca.

Trenutne ankete kazuju da će tek 2% crnih glasača zaokružiti ime Donalda Trumpa na izborima. Njujorški bogataš ima najveću potporu među skupinama bjelačkih supremacista.

Komentiraj