TRUMP “Sessions je mogao odgovoriti točnije, ali nije kriv”

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u četvrtak da je njegov ministar pravosuđa Jeff Sessions mogao biti točniji u izjavi o svojim kontaktima s ruskim dužnosnicima, no pritom je okrivio demokrate za izazivanje kontroverze iz političkih razloga.

“Jeff Sessions je pošten čovjek. Nije rekao ništa loše. Mogao je odgovoriti točnije, ali to očito nije bilo namjerno “, rekao je Trump u priopćenju. Sessions je optužen da je tajio svoje susrete u srpnju i rujnu s ruskim veleposlanikom u Washintgtonu Sergejem Kisljakom.

Demokrati su se zaletjeli s optužbama na račun Sessionsa, rekao je Trump u priopćenju. “To je totalni lov na vještice”, poručio je.

Washington Post objavio je u srijedu da je Sessions prošle godine u svome uredu održao dva sastanka s veleposlanikom Kisljakom u trenutku dok je, prema američkoj obavještajnoj službi, ruska kibernetička kampanja protiv američkih predsjedničkih izbora bila na vrhuncu.

Trumpov prvi savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn prošlog je mjeseca otpušten jer je razgovarao o američkim sankcijama s Kisljakom prije nego što je Trump stupio na dužnost i o tome nije izvijestio američkog potpredsjednika Mikea Pencea.

Komentiraj