Američki predsjednik Donald Trump oglasio se na twitteru povodom napada u kojem je u utorak u New Yorku poginulo osam osoba, a najmanje 11 ih je ozlijeđeno, nazvavši napadača “vrlo bolesnom i neuravnoteženom osobom”.

Dodao je i kako gradske vlasti “pozorno istražuju ovaj slučaj” , a objavu je zaključio riječima “Ne u SAD-u!”.

I prva dama Melania Trump je na twitteru stavila objavu kao reakciju na napad: “Srce mi je slomljeno zbog #NYC. Misli&molitve dok pratimo situaciju”.

Vozač kamioneta se zaletio na biciklističku stazu u utorak u poslijepodnevnim satima na jugu Manhattana, a uhićen je nakon pucnjave.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je na konferenciji za novinare nazvao napad “kukavičkim terorističkim napadom”.

“Na temelju informacija kojima trenutačno raspolažamo, radi se o terorističkom činu”, rekao je De Blasio. “Ovo je težak dan za New York”, dodao je.

Na konferenciji za novinare je uz gradonačelnika stajao i povjerenik newyorške policije James O’Neill koji je izjavio da je napadač 29-godišnji muškarac, ali nije htio otkriti njegov identitet.

Neki mediji među kojima su “New York Post” i “Daily News” pišu da je vozač vikao “Allah Akbar” kada je izašao iz kamioneta, međutim nitko ta informacija nije službeno potvrđena.

Komentiraj